De medische zorg maakte in de periode mei 2020 tot en met december 2020 moeilijke tijden door vanwege de verergerde COVID-19 situatie in Suriname. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zei tijdens een online persbriefing, dat de zorg in het land tegen het maximun aan zat. Sinds het coronavirus op 13 maart 2020 geconstateerd werd, zijn 9.095 personen positief getest. Hiervan zijn 8.577 mensen genezen verklaard. 177 mensen hebben het leven gelaten.

Dankzij de “verscherpte” COVID-19 maatregelen kan Suriname vanaf de maand januari 2021 haar hoofd boven water houden. Met de dag worden er maximaal 5-10 besmettingen geconstateerd. De AstraZeneca vaccin is op donderdag 11 februari gearriveerd op de Johan Adolf Pengel Luchthaven. Het gaat om een hoeveelheid die is geschonken aan Suriname door Barbados . Dit op basis van goed parterschap tussen de beide landen. Tijdens de COVID-19 persconferentie van woensdag 10 februari zei minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid dat Suriname een partij van 1.000 doses mag verwelkomen. Er zijn inmiddels meer dan 1000 Surinamers gevaccineerd.

Verder wordt de bevolking continue door het Ministerie van Volksgezondheid op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen rondom het AstraZeneca vaccin.

Op de website https://covid-19.sr/ kunt u alle informatie rondom COVID-19 in Suriname vinden.